Hieronder volgt een voorbeeld van een compleet  Dagprogramma Associatieve Economie:

stadswandelingHet ochtendgedeelte bestaat uit een rondleiding* in de historische binnenstad van Gent met als thema: ‘De Ontwikkeling van Handel en Economie door de Eeuwen heen’.

De rondleiding wordt onderbroken door een pauze met koffie/thee in De Blauwe Bloem.

Na de rondleiding is er tijd voor lunch** voorzien.
Het middaggedeelte gaat door in De Blauwe Bloem en omvat korte presentaties*** over grondslagen en praktijk van de associatieve economie met telkens aansluitend ruimte voor vragen en gesprek met de deelnemers. Deze presentaties worden afgewisseld met rondleidingen en demonstraties in de winkel. Ook in dit gedeelte is een pauze met koffie en thee voorzien.

In totaal neemt zo’n dagprogramma ongeveer 7½ uur in beslag (lunch inbegrepen).

* De  rondleiding   wordt  verzorgd   door  Luuk  Humblet,  co-winkelier  van De Blauwe Bloem en tevens als stadsgids van Gent werkzaam.

** U kunt Uw eigen lunchpakket meebrengen, dan zorgen wij voor soep, koffie en thee. Op verzoek kunnen wij ook een lunch voor U reserveren in een aangename locatie in de buurt van De Blauwe Bloem.

*** De presentaties worden verzorgd door Mia Stockman en Luuk Humblet, winkeliers van De Blauwe Bloem.